Ege Üniversitesi ile iş dünyası el ele

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bilimin iÅŸ dünyası ile buluÅŸması için kolları sıvadı. Egeli akademisyenlerle iÅŸ dünyasının önde gelen isimlerini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Budak, Egeli bilim insanlarının iÅŸ dünyasıyla ele ele verip topluma faydalı katma deÄŸeri yüksek ürünlerin daha çok geliÅŸtirebileceÄŸini söyledi. Rektör Prof. Dr. Budak, tarımdan, turizme, teknolojiden iktisada pek çok alanda bilgi birikimlerini paylaÅŸmaya hazır olduklarını kaydetti.

Ege Üniversitesi Rektörü olduktan sonra hayata geçirdiÄŸi projelerin yanı sıra öÄŸrenci, akademisyen ve idari personelle kurduÄŸu gönül bağıyla dikkat çeken Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin bilgi birikimini toplum ve iÅŸ dünyasıyla paylaÅŸmak için kolları sıvadı. Ä°ÅŸ dünyasının önde gelen isimleri ve sivil toplum kuruluÅŸlarıyla Egeli bilim insanlarını bir araya getiren Rektör Prof. Dr.  Budak, bu kapsamda Ä°zmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Budak, BaÅŸkan Mutlu’ya her alanda desteÄŸe hazır olduklarını söyledi.

“BÄ°LGÄ° PAYLAÅžIMI VE ÜRETÄ°ME AÇIÄžIZ”

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Abdulvahap Olgun’u da beraberindeki akademisyenlerle ziyaret eden Rektör Prof. Dr.  Budak, oda üyeleriyle de buluÅŸtu. Tarımdan, turizme, teknolojiden iktisada pek çok alanda bilgi birikimlerini paylaÅŸmaya hazır olduklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışmalara imza atan güçlü bir akademik kadromuz var. Üniversitemizin bilgi birikimini paylaÅŸmak istiyoruz. Göreve geldiÄŸim günden bu yana her alanda duvarları kaldırdım. Artık üniversitemizde huzur ve güven ortamı var. Bunun meyvelerini almaya baÅŸladık. Üniversite ile iÅŸ dünyasının el ele vererek neleri baÅŸarabileceÄŸini çok iyi biliyoruz. Toplumumuza, kentimize, bölgemize ve ülkemize nasıl daha faydalı projeler üretebiliriz diye düÅŸünürken iÅŸ dünyasından gelecek öneri ve taleplere, iÅŸbirliklerine açığız. Daha fazla katma deÄŸeri yüksek ürünler üretebilir, eÄŸitimler vererek çiftçimizi bilinçlendirebiliriz” diye konuÅŸtu.

“YATIRIMLAR ARTIYOR”

Ticaret hacmi olarak üst sıralarda yer alan Torbalı’ya kiÅŸi ve kurumların yatırımlarını arttırdığını vurgulayan BaÅŸkan Olgun, ziyaretlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Budak’a teÅŸekkür etti. EÜ ve TTO arasındaki iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirilmesi açından önemli bulunan ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Budak, BaÅŸkan Olgun ve beraberindekiler ilçedeki bir fabrikaya giderek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.