EÜ sağlık alanında birçok akademik ve hizmet birimini bünyesinde bulunduruyor

Uluslararası alanda tanınırlığını her geçen gün artıran Ege Üniversitesi, dünya üniversitesi olma yolundaki altyapısını hazırlayacak olan araÅŸtırma, eÄŸitim- öÄŸretim ve saÄŸlık hizmetlerinde kalitesini sürekli iyileÅŸtiriyor.

SaÄŸlık alanında birçok akademik birimi bünyesinde bulunduran Ege Üniversitesi, 4 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 14 uygulama ve araÅŸtırma merkezi ile yalnız kentin deÄŸil bölgenin  ihtiyaçlarına önemli ölçüde cevap veriyor. SaÄŸlıkta lider ve marka üniversite olma hedefi ile Türkiye’nin her kentinden hastaları ağırlayan Ege Üniversitesi, adeta Türkiye’nin saÄŸlık üssü niteliÄŸini taşıyor.

Ege Üniversitesinin saÄŸlık hizmeti veren kuruluÅŸları olan Tıp Fakültesi Hastanesi ve DiÅŸ   HekimliÄŸi Fakültesi toplumla buluÅŸmanın en yoÄŸun biçimde yaÅŸandığı birimleri. Ayrıca saÄŸlık sektörüne yönelik eÄŸitim veren ve topluma yönelik hizmet üreten;  Eczacılık Fakültesi, HemÅŸirelik Fakültesi ile Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve Ä°laç Bilimleri Enstitüsü,  SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü, Ä°zmir Atatürk SaÄŸlık Yüksekokulu,  ÖdemiÅŸ SaÄŸlık Yüksekokulu, Atatürk SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Aile Planlaması ve Kısırlık (Ä°nfertilite) Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, Bağırsak YetmezliÄŸi ve Rehabilitasyon Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, Beyin AraÅŸtırmaları Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi,  Çocuk ve Ergen Alkol Madde BaÄŸ. Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, DiÅŸ HekimliÄŸi Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, Engelli Çocuklar Rehab. ve EÄŸt. Parkı Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, HIV / AIDS Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi,  Ä°laç GeliÅŸtirme ve Farmakokinetik Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, Kanserle SavaÅŸ Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi,  Organ Nakli Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, Palyatif Bakım Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, SaÄŸlık Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, Zehirlenmeler Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi ve Kordon Kanı, Hücre-Doku Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi birimleri ile fark oluÅŸturuyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin saÄŸlık hizmeti veren kuruluÅŸları olan Tıp Fakültesi Hastanesi ve DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi toplumla buluÅŸmanın en yoÄŸun biçimde yaÅŸandığı birimleri. Her iki fakültemizde de hizmetlerin, büyük bir özveriyle sürdürülmeye çalışıldığını biliyorum. Üniversitemiz eczacılık, hemÅŸirelik, saÄŸlık bilimleri fakültelerimiz ile yüksekokul, meslek yüksekokulları, uygulama ve araÅŸtırma merkezleri paydaÅŸ saÄŸlık kuruluÅŸları ile el ele vererek hizmet ağını toplumun bütün kesimlerine yaymaya devam ediyor. Ülkemizin hedefleri doÄŸrultusunda yeni dönemde de önceliÄŸimiz üniversitemizi uluslararası üstün nitelikte eÄŸitim sunan, saÄŸlık alanı baÅŸta olmak üzere her alanda bir çekim merkezi haline dönüÅŸtürmek olacaktır. Üniversitemizde görev yapan bilim insanları, gerçekleÅŸtirdikleri çalışmalarla çeÅŸitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaç ve cihazları tıp dünyasına kazandırıyor. Bunun yanında yaptıkları araÅŸtırmalar ve yayınlar ile ulusal ve uluslararası pek çok mecrada üniversitemizi baÅŸarıyla temsil ediyorlar. Tüm insanlığa fayda saÄŸlayan, uluslararası arenada güçlü, bilimsel etkinlikleri ile adından söz ettiren, milli projelerde yer alan,  diÄŸer üniversiteler ile iÅŸ birliÄŸi saÄŸlayan, vizyon sahibi bir üniversite olarak, Ege Bölgesi baÅŸta olmak üzere Türkiye’ye ışık saçmaya devam edeceÄŸimize inanıyorum” diye konuÅŸtu.