EÜ Kasım ayında da medyanın zirvesinde

Medya Takip Merkezi (Interpress)’in 1-30 Kasım 2018 tarihleri arasında derlediği verilere göre, Ege Üniversitesi Kasım 2018’de haberleri en çok okunan ve en çok erişilen üniversite oldu. Ayrıca Ege Üniversitesi basında haberi en çok yapılan ikinci üniversite.

Ege Üniversitesi, Medya Takip Merkezi tarafından derlenen toplam tiraj, erişim ve haber sayılarının yapıldığı “Kasım 2018 Sıralaması”nda tüm özel ve devlet üniversiteleri arasında zirvede yer aldı.  Medya Takip Merkezi’nin toplam tiraj ve erişim sıralamasında birinci,  haber sayıları sıralamasında ise ikinci olan Ege Üniversitesi; Kasım ayında da medyada adından başarı ile söz ettirdi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, her türlü medya kanalı aracılığıyla üniversite bünyesindeki tüm çalışmaları görünür kılmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Budak, “64 yıllık geçmişe sahip köklü bir üniversiteyiz. Bilimden sanata, spordan sosyal yaşama, kültürden sağlığa kadar pek çok alanda aktif olarak çalışıyoruz. Bu çalışmaların kamuoyuyla daha sağlıklı biçimde paylaşılması adına Üniversitemizin radyo, televizyon ve haber organlarını tek çatı altında birleştirerek bir sinerji oluşturduk. Ege Üniversitesi, gerek bilimsel alanda Türkiye’ye ve Dünyaya kazandırdıkları ile gerekse sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiği faaliyetler ve spordaki ve sanattaki başarısı ile medyada adından söz ettirmeye devam edecek. Bu anlamda Basınla İlişkiler Şube Müdürlüğü ile Medya Uygulama Merkezi ve Ege Ajans’ta görev yapan tüm personelimizi kutluyorum” diye konuştu.

Interpress Medya Takip Merkezi’nin ulusal ve yerel yazılı basın, televizyon kanalları ve haber siteleri üzerinden yaptığı takip sonuçlarına göre Ege Üniversitesi,1-30 Kasım 2018 tarihleri arasında ulaştığı 63 milyon 493 bin 114 tiraj sayısı ile tüm üniversiteler arasında zirveye yerleşti. Aynı tarihler arasında erişim sayılarına bakıldığında 191 milyon 039 bin 458 erişim sayısı ile Ege Üniversitesi yine zirvede kaldı.  Yazılı basında Kasım ayında toplam bin 504 habere konu olan Ege Üniversitesi bu haber sayısı ile ikinci sırada yer aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde yeniden yapılandırılan Basınla ilişkiler Şube Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) bünyesinde; ilkeli, doğru, hızlı ve güvenilir habercilik anlayışı ile faaliyetlerini sürdüren Ege Ajans Ege Üniversitesinin eğitim, kültür, spor, bilim ve sanat gibi birçok alanda gerçekleştirdiği çalışmaları toplumla paylaşmaya devam edecek.