Çerez Örnek
canlı destek
Kaliteli ve Hijyenik balık için güvenilir adres: EÜ Su Ürünleri Fakültesi

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından üretilen kaliteli ve hijyenik balıklar EÜ Su Ürünleri Fakültesi Balık Satış Noktasında öÄŸrencilerin, çalışanların ve halkın tüketimine sunuluyor. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin tecrübeli uzmanlarının gözetiminde ve denetiminde üretilen balıklar kar amacı güdülmeden satılıyor. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. UÄŸur Sunlu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi kaliteli ve hijyenik balık üretiminin güvenilir adresi olduÄŸunu söyledi.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öÄŸrencileri, satış alanında bir taraftan öÄŸrenirken, diÄŸer taraftan üretim yapıyorlar. Ä°ÅŸlenen balıklar, kampüsteki satış noktasında satılıyor.

Sürece iliÅŸkin öncelikli amaçlarının uygulamalı eÄŸitim olanaklarını geniÅŸletmek olduÄŸunun özellikle altını çizen Prof. Dr. Sunlu, “Uygulamalı bilimlerin en önemli noktası uygulama alanlarını olabildiÄŸince geniÅŸletebilmek. Bizim öncelikli amacımız balık alıp satmak deÄŸil, öÄŸrencilerimize bir iÅŸletme formunda basit olan iÅŸleme tekniklerini öÄŸretebilmek ve onlara fakültemizde pratik uygulama alanı sunmak. BaÅŸta öÄŸrencilerimiz, personelimiz, akademisyenlerimiz olmak üzere sonrasında bütün Bornova’yı ve Ä°zmir’i içine alarak kaliteli balığı halkımıza sunuyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı ve gerekli hijyen belgeleri alınmış ÅŸekilde iÅŸlediÄŸimiz balıklarımız ile örnek satış alanının nasıl olması gerektiÄŸini de gösteriyoruz. Oldukça olumlu geri dönüÅŸler aldık, personelimiz ve akademisyenlerimizin de bu satıştan memnun olması bizleri mutlu ediyor. Åžimdilik üretimimiz sınırlı sayıda olduÄŸu için bilinirlik oranımız az fakat ilerleyen dönemlerde büyüyerek daha fazla kiÅŸiye ulaÅŸmayı hedefliyoruz” dedi

 “Örnek satış alanı oluÅŸturduk”

Balığın saÄŸlıklı yaÅŸama etkisini anlatan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Dinçer ise, “Balık eti, anne sütünden sonra insan geliÅŸimine en faydalı besin kaynağıdır. Balığın bebeklerin geliÅŸimi, 5-16 yaÅŸ arası geliÅŸme çağında olan çocuklar, hamileler için tüketimi oldukça elzemdir. YaÅŸlılık döneminde ortaya çıkan kalp ve damar hastalıkları gibi saÄŸlık sorunlarını düzenli tüketimi sayesinde ortadan kaldırma özelliÄŸine sahiptir.  Fakat ülke olarak ortalamaların çok altında bir balık tüketim oranımız var. SaÄŸlıklı bir yaÅŸam içinse haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerekiyor. Özellikle de göç eden sardalya, uskumru, palamut gibi bünyesinde çoklu doymamış yaÄŸ asit oranları yüksek olan halk dilinde omega 3 olarak nitelendirdiÄŸimiz çoklu doymamış yaÄŸ asit oranı daha yüksek olan balıklar tercih edilmelidir” diye konuÅŸtu.

Balık üretim ve satış süreçleri hakkında bilgiler de aktaran Doç. Dr. Dinçer, “Fakültemizde balık tüketimini teÅŸvik etmek için örnek satış alanı oluÅŸturduk. Kontrollü tesisten aldığımız balıkları temizleyip, paketlenmiÅŸ olarak iÅŸlenmiÅŸ ürün olarak satışa sunuyoruz. Åžu an iki kalem olarak satışa sunduÄŸumuz çipura ve levrek balıklarını personelimiz ve öÄŸrencilerimizin tercihine sunuyoruz.  Yakın gelecekte öÄŸrencilerimizin talebi ile uygulamalı olarak baÅŸlatmak istediÄŸimiz projemiz mevcut. Bu proje kapsamında çeÅŸitli balık sandviç türleri, tütsülü sandviçler ve balık çorbası gibi ürünlerin de satışını yapmak istiyoruz. Tüm bunları ticari amaç gütmeden, merkezden yayarak üretim süreçlerini öÄŸrencimize uygulamalı anlatmak ve ülkemizde doÄŸru kriterlere uygun satışın nasıl olması gerektiÄŸini piyasaya göstermeyi hedefliyoruz. Åžubat ayındaki staj günlerinde 10 gün boyunca bu süreci uygulamalı olarak öÄŸrencilerimize yaptıracağız. Temizlenmesi, fileto çıkarımı, dondurulması, vakumlanması gibi iÅŸlemleri uygulamalı ÅŸekilde öÄŸrencilerimize göstereceÄŸiz” dedi.

“Ä°nternet üzerinden sipariÅŸ sistemi”

Yeni geçtikleri internet üzerinden sipariÅŸ sistemi hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Dinçer, “Artık balık sipariÅŸi internet üzerinden üzerinden olarak rezerve edilebiliyor. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin resmi web sitesine giren herkes ürettiÄŸimiz saÄŸlıklı ve hijyenik balıklardan 7/24 sipariÅŸ verme olanağına sahip. Verilen sipariÅŸler talep edilen saat ya da ertesi gün hazır olarak fakültemiz satış alanından teslim alınabiliyor” dedi.

 

 


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°