Rektör Budak, Üniversite Hastaneler Birliği Yönetimine Seçildi

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın da yer aldığı yeni yönetim, Üniversite Hastaneleri BirliÄŸi DerneÄŸinin OlaÄŸanüstü Genel Kurulunda oy birliÄŸiyle seçildi. Yeni yönetim ilk toplantısını Ankara’da, CumhurbaÅŸkanlığı SaÄŸlık ve Gıda Politikaları Kurulu BaÅŸkanvekili Prof. Dr. Serkan TopaloÄŸlu BaÅŸkanlığında yaptı.

Üniversite Hastaneleri BirliÄŸi DerneÄŸinin OlaÄŸanüstü Genel Kurulu, Ä°stanbul Üniversitesi RektörlüÄŸünde yapıldı.  EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın da yer aldığı yeni yönetim, oy birliÄŸiyle seçildi. Faaliyetlerine hızlı baÅŸlayan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan Ä°biÅŸ’in BaÅŸkanlığındaki yeni yönetim, ilk toplantısını Ankara’da yaptı. CumhurbaÅŸkanlığı SaÄŸlık ve Gıda Politikaları Kurulu BaÅŸkanvekili Prof. Dr. Serkan TopaloÄŸlu BaÅŸkanlığında, Üniversite Hastaneleri BirliÄŸi üyesi Ege, Gazi, Ankara, CerrahpaÅŸa ve Çukurova üniversitelerinin rektörleri SaÄŸlık Politika Kurulu Toplantısı yaptı. Toplantıda devletin saÄŸlıkta öncelikli alanlarıyla ilgili görüÅŸmeler yaptıklarını dile getiren Rektör Budak, “Güçlü bir Türkiye için devletimizle iÅŸ birliÄŸi içinde yaptığımız çalışmalarımız ve gelecekte yapmayı planladığımız projelerimizle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunduk. Devletimizin öncelikli alanlarına iliÅŸkin üniversiteler olarak ne gibi katkılar sunabileceÄŸimiz üzerine fikir alışveriÅŸinde bulunduk. Ege Üniversitesi olarak farklı disiplinlerde devletimizin öncelikli alanlarına yönelik bir süredir yürüttüÄŸümüz çalışmalarımız vardı, bu çalışmalarımızı geniÅŸleterek sürdürüyoruz” dedi.

DerneÄŸin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Rektör Budak, “Üniversitelerin saÄŸlık uygulama araÅŸtırma merkezleri ve hastanelerinin sorunları deÄŸerlendirilip çözüm yolları üretilmesi için çalışmalar yapılıyor. Ayrıca dernek üyesi üniversiteler, bilgi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşıyor, ortak eÄŸitimler düzenliyor. Biz de Ege Üniversitesi olarak derneÄŸin faaliyetlerine desteÄŸimizi sürdüreceÄŸiz” diye konuÅŸtu.