UKRAYNA’DA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yatay geçiÅŸ hakkı elde edememiÅŸ ancak Ukrayna’daki bir yükseköÄŸretim kurumunun örgün bir eÄŸitim programında kayıtlı olan öÄŸrenciler, Üniversitemizin aÅŸağıda kontenjan belirtilen programlarında özel öÄŸrenci statüsünde eÄŸitim ve öÄŸretimlerine devam edebileceklerdir.

2021-2022 eÄŸitim ve öÄŸretim yılı güz dönemi ve öncesinde Ukrayna’daki tanınan bir yükseköÄŸretim kurumuna kayıt yaptırmış ve yatay geçiÅŸ ÅŸartlarını saÄŸlayamayan öÄŸrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar; yatay geçiÅŸ baÅŸvuru yapan ancak yararlanamayan öÄŸrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öÄŸrencilik için gerekli belgelerle beraber ilgili Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna baÅŸvuru yapması gerekmektedir.

Kontenjanlar için tıklayınız.

YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığı tarafından ilan edilen duyuru için tıklayınız.

YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığı tarafından ilan edilen ÅŸartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar için tıklayınız.

BaÅŸvuru Belgeleri

1. Özel öÄŸrencilik baÅŸvuru dilekçesi için tıklayınız.

1. Not Durum Belgesinin (Transkript) aslı ve Türkçe tercümesinin noter onaylı örneÄŸi

1.  Ukrayna’da öÄŸrenim gördüÄŸüne iliÅŸkin kayıtlanma ÅŸekli ve sınıf bilgisinin yer aldığı öÄŸrenci belgesi ile Türkçe tercümesinin noter onaylı örneÄŸi

1. Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan kısmen yabancı dilde eÄŸitim veren programlara baÅŸvuranlar için ÖSYM tarafından yapılan veya YükseköÄŸretim Yürütme Kurulu tarafından uluslararası sınavlarla eÅŸdeÄŸerliliÄŸi kabul edilen ve Ege Üniversitesi Yabancı Dil ÖÄŸretimi Yönergesinin eÅŸdeÄŸerlik tablosunda belirtilen yabancı dil sınav belgesi (*)(EÅŸ deÄŸer yabancı dil sınav sonuç belgesi bulunmayanlar yapılacak olan sınava katılacaklardır.); Adayların Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunca düzenlenecek olan yabancı dil yeterlik sınavından 100 tam puan üzerinden 70 puan ile baÅŸarılı olmaları ÅŸarttır.

1. Tamamen yabancı dilde eÄŸitim veren programlara baÅŸvuranlar için ÖSYM tarafından yapılan veya YükseköÄŸretim Yürütme Kurulu tarafından uluslararası sınavlarla eÅŸdeÄŸerliliÄŸi kabul edilen ve Ege Üniversitesi Yabancı Dil ÖÄŸretimi Yönergesinin eÅŸdeÄŸerlik tablosunda belirtilen yabancı dil sınav belgesi(*)(EÅŸ deÄŸer yabancı dil sınav sonuç belgesi bulunmayanlar yapılacak olan sınava katılacaklardır. Dil bölümlerine müracaat edenlerin eÅŸ deÄŸer sınav belgesi olsa bile speaking sınavına (konuÅŸma düzeyi sınavı) girmesi gerekmektedir. Bu durumdaki baÅŸvuru sahiplerinin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu ile irtibata geçmesi gerekmektedir.); Adayların Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunca düzenlenecek olan yabancı dil yeterlik sınavından 100 tam puan üzerinden 70 puan ile baÅŸarılı olmaları ÅŸarttır.

Ege     Üniversitesi     Tarafından      Kabul  Edilen Ä°ngilizce Yeterlik Sınavları EÅŸ DeÄŸerlik Tablosu için tıklayınız.

1. Ukrayna’da eÄŸitim görülen programın eÄŸitim dilini gösteren belgenin aslı ve Türkçe tercümesinin noter onaylı örneÄŸi

1. Disiplin cezası alınmadığına iliÅŸkin resmi belge ile Türkçe tercümesinin noter onaylı örneÄŸi  (DiÄŸer belgelerde belirtiliyorsa ayrı bir belgeye gerek olmayacaktır);

ÖZEL ÖÄžRENCÄ° BAÅžVURU VE KAYIT TAKVÄ°MÄ°

BaÅŸvuru Tarihleri: Yatay geçiÅŸ ÅŸartlarını saÄŸlamayan öÄŸrenciler için 11-15 Nisan 2022

Ä°kinci BaÅŸvuru Tarihleri: Yatay geçiÅŸ baÅŸvurusu yapan ancak yararlanamayan öÄŸrenciler için 26-29 Nisan 2022

Yabancı Dil Sınavı: 10 Mayıs 2022 [(Kısmen veya tamamen yabancı dille eÄŸitim veren programlar için) Yabancı dil sınavı yüz yüze olarak gerçekleÅŸtirilecektir. Detaylı bilgi Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu MüdürlüÄŸünün  www.ydy.ege.edu.tr sayfasında ilan edilecektir.]