TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı

Ülkemiz açısından stratejik deÄŸer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı saÄŸlamak üzere alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiÅŸ ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip baÅŸta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araÅŸtırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teÅŸvik etmek ve çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen akademi, sanayi kurum ve kuruluÅŸları veya kamu kurumlarında yürütmelerini saÄŸlamak için Uluslararası Lider AraÅŸtırmacılar Programı 15.12.2018 tarihi itibari ile baÅŸvuruya açılmıştır.

Söz konusu çaÄŸrı kapsamında Üniversitemiz akademik birimlerinin çalışmaları ile uyumlu  araÅŸtırmalar yürüten ve program koÅŸullarını saÄŸlayan araÅŸtırmacıları Ege Üniversitesi’ne davet ediyoruz.

15 Aralık 2018-31 Ocak 2019 tarihleri arasında baÅŸvuruya açık olan TÜBÄ°TAK 2232 - Uluslararası Lider AraÅŸtırmacılar Programı ile ilgili detaylı bilgiye aÅŸağıdaki linkten ulaÅŸabilirsiniz.