Ege Üniversitesi TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül törenine ev sahipliği yaptı

TÜBÄ°TAK tarafından düzenlenen 11. Ortaokul ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Projeleri Ä°zmir Bölge Yarışması Ödül Töreni  Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda düzenlendi. 4  alanda projelerini yarıştıran geleceÄŸin bilim insanları ödüllerini Ege Üniversitesinin ev sahipliÄŸinde aldı.

Ortaokul  ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Projeleri Yarışması TÜBÄ°TAK tarafından  ortaokul  öÄŸrenimine devam etmekte olan öÄŸrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teÅŸvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının geliÅŸimine katkı saÄŸlamak amacıyla düzenleniyor.  Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, alanlarında düzenlenen yarışmaya bu yıl Türkiye genelinden  7 bin 905 proje katılırken Ä°zmir  bölgesinden  ise 560  baÅŸvuru gerçekleÅŸti.