Ödüller Ege Üniversitesinin
Ege Ä°hracatçı Birlikleri (EÄ°B) tarafından gıda sektöründe yenilikçi fikirlerin oluÅŸması için “Fikrini GeleceÄŸe Taşı” sloganıyla düzenlenen V. Uluslararası Gıda AR-GE Proje Pazarı’nda Ege Üniversitesi ödülleri topladı.
AraÅŸtırmacı, Lisans, Lise, Gıdalarda YeÅŸil Üretim Uygulamaları ve Gelenekten GeleceÄŸe Özel kategorilerinde 54 projenin yarıştığı ve toplam 10 ödülün verildiÄŸi yarışmada, AraÅŸtırıcı Kategorisinde Ege Üniversitesi’nden Filiz Ä°çier’in Proje Yöneticisi olduÄŸu “Vakum Altında Ohmik Evaporasyon Ä°ÅŸlemi ile Meyve Sularının Konsantre Edilmesi” isimli proje birinci olurken aynı kategoride Ege Üniversitesi Gıda MühendisliÄŸi bölümünden Prof.Dr. Sedef Nehir El ve Prof.Dr. Sibel Karakaya 'nın yönetici olduÄŸu ‘’Bir Marinasyon Karışımı: 3 Kullanım’’ isimli proje üçüncü oldu.
Ege Üniversitesinden Ecem Akan’ın yönetimindeki ‘’Sebzeli Fermente Ä°çecek Üretiminde Su Kefiri Kullanımı’’ isimli proje ise ‘’Gelenekten GeleceÄŸe ürün tasarımı ‘’Özel Kategorisinde ödüle layık görüldü.